Brandt & Levie citroen-tijmworst met gebakken aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brandt & Levie citroen-tijmworst met gebakken aardappeltjes

Brandt & Levie citroen-tijmworst met gebakken aardappeltjes

met frisse salade en spekjes

Wist je dat een verse tomaat voor 95% uit water bestaat?

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

150 gram

Aardappelblokjes

75 gram

Wittekool en wortel

20 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Gesneden ui

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

¾ el

[Plantaardige] roomboter

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)870 kcal
Energie (kJ)3638 kJ
Vetten68 g
waarvan verzadigd22.1 g
Koolhydraten35.3 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels8.5 g
Eiwitten24.1 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gesnipperde ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en bak 10 - 12 minuten mee. Schep regelmatig om.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Worst bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de varkensworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek de pan af en bak de worst nog 6 - 7 minuten, of tot hij gaar is.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mayonaise, 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, peper en zout.
  • Voeg de slamix, wittekool en wortel toe en meng door elkaar.
  • Snijd de tomaat in blokjes en meng door de salade.
Serveren
4
  • Verdeel de varkensworst over de borden.
  • Schep de aardappelblokjes met spek en ui ernaast.
  • Schenk de overgebleven jus van de worst over de aardappelen.
  • Serveer met de frisse salade en de overige mayonaise.