Brandt & Levie-worst met gebakken aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brandt & Levie-worst met gebakken aardappeltjes

Brandt & Levie-worst met gebakken aardappeltjes

met frisse salade en spekjes

Wist je dat een verse tomaat voor 95% uit water bestaat?

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

25 gram

Spekreepjes

150 gram

Aardappelblokjes

75 gram

Wittekool en wortel

20 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Gesneden ui

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

¾ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3175 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Vetten55.1 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten37.7 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels8.3 g
Eiwitten24 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Bakken
1
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gesnipperde ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en bak 10 - 12 minuten mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Worst bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de varkensworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek de pan af en bak de worst nog 6 - 7 minuten, of tot hij gaar is.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de mayonaise met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl witte balsamicoazijn, peper en zout.
  • Voeg de slamix, wittekool en wortel toe en meng door elkaar.
  • Snijd de tomaat in blokjes en meng door de salade.
Serveren
4
  • Verdeel de varkensworst over de borden.
  • Schep de aardappelblokjes met spek en ui ernaast.
  • Schenk het overgebleven bakvet van de worst over de aardappelen.
  • Serveer met de frisse salade en eventueel mayonaise naar smaak.