Braziliaans geïnspireerde stoof met spek en varkensvlees
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Braziliaans geïnspireerde stoof met spek en varkensvlees

Braziliaans geïnspireerde stoof met spek en varkensvlees

met rijst, zwarte bonen en geroosterde puntpaprika

Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 pak(ken)

Zwarte bonen

½ stuk(s)

Tomaat

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

75 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

1 stuk(s)

Laurierblad

0.99 tl

Paprikapoeder

2.5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2866 kJ
Vetten47.8 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten26.3 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels14.7 g
Eiwitten31.6 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Giet de zwarte bonen af in een vergiet maar bewaar het vocht. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd het ontbijtspek in stukken van 1 - 2 cm breed.

Tip: Door veel vezels te eten zorg je voor goed werkende darmen. Dat levert veel voordelen op voor je gezondheid, zoals een versterkt immuunsysteem en een gezond cholesterolgehalte. In dit gerecht zorgen de rode puntpaprika en de zwarte bonen voor een hoog vezelgehalte.

Rijst koken
2

Kook de rijst 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

Puntpaprika bereiden
3

Halveer de rode puntpaprika in de lengte en lepel de zaadlijsten eruit. Leg de gehalveerde puntpaprika's op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de rode puntpaprika's 12 - 15 minuten in de oven.

Smaakmakers aanbakken
4

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Knijp het worstvlees uit het vel en voeg samen met het ontbijtspek toe aan de pan. Verdeel het worstvlees in grove stukken met een pollepel en bak in 3 - 4 minuten rondom bruin.

Stoof afmaken
5

Voeg het laurierblad, de tomatenblokjes, de zwarte bonen en per persoon: 1 tl paprikapoeder, 40 ml van het bonenvocht en 100 ml water toe. Breng op smaak met peper en breng aan de kook. Laat de stoof, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de stoof erbovenop en garneer met de verse bladpeterselie. Serveer met de geroosterde puntpaprika.