Braziliaans geïnspireerde stoof met spek en varkensvlees
Braziliaans geïnspireerde stoof met spek en varkensvlees

Braziliaans geïnspireerde stoof met spek en varkensvlees

met rijst, zwarte bonen en geroosterde puntpaprika

Waar heeft 1 rode paprika 3 keer zoveel van als een sinaasappel? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

½ piece

Onion

1 pack

Black beans

½ piece

Tomato

2 slice

Bacon

1 piece

Romano pepper

75 g

Basmati rice

1 piece

Farmer's sausage

1 piece

Bay leaf

0.99 teaspoon

Ground paprika

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories685 kcal
Energy (kJ)2866 kJ
Fat47.8 g
Saturated Fat11.8 g
Carbohydrate26.3 g
Sugar9.6 g
Dietary Fiber14.7 g
Protein31.6 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Giet de zwarte bonen af in een vergiet maar bewaar het vocht. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd het ontbijtspek in stukken van 1 - 2 cm breed.

Tip: Door veel vezels te eten zorg je voor goed werkende darmen. Dat levert veel voordelen op voor je gezondheid, zoals een versterkt immuunsysteem en een gezond cholesterolgehalte. In dit gerecht zorgen de rode puntpaprika en de zwarte bonen voor een hoog vezelgehalte.

Rijst koken
2

Kook de rijst 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

Puntpaprika bereiden
3

Halveer de rode puntpaprika in de lengte en lepel de zaadlijsten eruit. Leg de gehalveerde puntpaprika's op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de rode puntpaprika's 12 - 15 minuten in de oven.

Smaakmakers aanbakken
4

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten. Knijp het worstvlees uit het vel en voeg samen met het ontbijtspek toe aan de pan. Verdeel het worstvlees in grove stukken met een pollepel en bak in 3 - 4 minuten rondom bruin.

Stoof afmaken
5

Voeg het laurierblad, de tomatenblokjes, de zwarte bonen en per persoon: 1 tl paprikapoeder, 40 ml van het bonenvocht en 100 ml water toe. Breng op smaak met peper en breng aan de kook. Laat de stoof, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan. Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de stoof erbovenop en garneer met de verse bladpeterselie. Serveer met de geroosterde puntpaprika.