Dit recept is geïnspireerd op Braziliaanse moqueca. Typisch aan deze exotische stoof met zeevruchten is de aardewerken pot waarin het wordt bereid: een cassole.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
150 ml
Kokosmelk
75 gram
Witte langgraanrijst
2.5 gram
Verse koriander
1 stuk(s)
Koolvis
(Bevat Vis)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met knoflook en ui
⅓ stuk(s)
Zoutarm visbouillonblokje
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de hapjespan.
Tip: De steeltjes van de koriander hebben ook veel smaak. Gooi ze dus niet weg, maar snijd ze extra fijn mee.
Tip 2: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de stoof toe.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!