Broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood en courgettelinten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood en courgettelinten

Broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood en courgettelinten

De courgette is een veelzijdige groente. Zo kun je het combineren met rijst, smaakt het heerlijk in een ovenschotel en gebruik je het deze week in een soep. Daarnaast is courgette rijk aan vitamine A en - B. Zit je in tijdnood? Snijd de courgette dan in blokjes.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Courgette

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Olijvenciabatta

(Bevat Gluten)

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2443 kJ
Energie (kcal)584 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers8 g
Vezels14 g
Eiwitten15 g
Zout5.2 g

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Schaaf of snijd de courgette in 3 dunne linten per persoon en snijd de rest van de courgette in blokjes.

Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de broccoli en courgetteblokjes toe en bak al roerend 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

Roosteren
3

Rooster ondertussen de pompoenpitten in een grill- of koekenpan en rooster de pompoenpitten, zonder olie, 2 minuten of totdat ze poffen op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de overige olijfolie in de grill- of koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege om.

Bakken
4

Bak ondertussen het volkoren olijvenbrood 8 minuten in de oven.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Roer 1 el crème fraîche per persoon door de soep en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige de crème fraîche, de courgette linten en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten en extra peper naar smaak. Serveer met het volkoren olijvenbrood.