Broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood en courgettelinten
Broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood en courgettelinten

Broccoli-courgettesoep met volkoren olijvenbrood en courgettelinten

De courgette is een veelzijdige groente. Zo kun je het combineren met rijst, smaakt het heerlijk in een ovenschotel en gebruik je het deze week in een soep. Daarnaast is courgette rijk aan vitamine A en - B. Zit je in tijdnood? Snijd de courgette dan in blokjes.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

75 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Broccoli

½ unit

Courgette

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

1 unit

Olijvenciabatta

(Contains Gluten)

2 tablespoon

Crème fraîche

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¾ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2443 kJ
Calories584 kcal
Fat29 g
Saturated Fat11.2 g
Carbohydrate54 g
Sugar8 g
Dietary Fiber14 g
Protein15 g
Salt5.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 400 ml water per persoon. Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Schaaf of snijd de courgette in 3 dunne linten per persoon en snijd de rest van de courgette in blokjes.

Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de broccoli en courgetteblokjes toe en bak al roerend 3 minuten. Voeg de aardappelen en 300 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

Roosteren
3

Rooster ondertussen de pompoenpitten in een grill- of koekenpan en rooster de pompoenpitten, zonder olie, 2 minuten of totdat ze poffen op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit vervolgens de overige olijfolie in de grill- of koekenpan en bak de courgettelinten 5 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege om.

Bakken
4

Bak ondertussen het volkoren olijvenbrood 8 minuten in de oven.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Roer 1 el crème fraîche per persoon door de soep en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer met de overige de crème fraîche, de courgette linten en bestrooi met de geroosterde pompoenpitten en extra peper naar smaak. Serveer met het volkoren olijvenbrood.