topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broccoli-preisoep

Broccoli-preisoep

Met pecorino en tomatenbrood

De prei uit dit recept is afkomstig van boer Gert uit het Gelderse De Heurne. Op sociale media vind je een video waarin Gert je meeneemt naar zijn akkers. Bij de soep eet je een tomatenbroodje. Dit broodje heeft nog nooit in de box gezeten en is gemaakt van biologische tomatentapanade en kaas.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Vastkokende aardappelen

150 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Prei

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomatenbrood

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)605 kcal
Energie (kJ)2531 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Wok met deksel
Staafmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon.

Snijd de broccoli.
2

Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil of was de aardappelen (melody) grondig en snijd in kwarten. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de prei in ringen.

3

Verhit een soeppan of wok met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg 400 ml water per persoon toe.
4

Smelt vervolgens de roomboter in de soeppan of wok en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen, broccoli, prei en 400 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

5

Bak ondertussen het tomatenbrood 7 minuten in de oven.

Pureer de soep met een staafmixer.
6

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg daarna de helft van de pecorino toe en laat al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de zonnebloempitten en overige pecorino.
7

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de zonnebloempitten en overige pecorino. Serveer met het tomatenbrood.