De prei uit dit recept is afkomstig van boer Gert uit het Gelderse De Heurne. Op sociale media vind je een video waarin Gert je meeneemt naar zijn akkers. Bij de soep eet je een tomatenbroodje. Dit broodje heeft nog nooit in de box gezeten en is gemaakt van biologische tomatentapanade en kaas.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
100 g
Vastkokende aardappelen
150 g
Broccoli
½ unit
Prei
10 g
Zonnebloempitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
1 unit
Tomatenbrood
(Contains Gluten, Milk)
25 g
Geraspte pecorino
(Contains Milk)
½ unit
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon.
Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil of was de aardappelen (melody) grondig en snijd in kwarten. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de prei in ringen.
Verhit een soeppan of wok met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Smelt vervolgens de roomboter in de soeppan of wok en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen, broccoli, prei en 400 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen het tomatenbrood 7 minuten in de oven.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg daarna de helft van de pecorino toe en laat al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de kommen en garneer met de zonnebloempitten en overige pecorino. Serveer met het tomatenbrood.