Broccoli-preisoep
Broccoli-preisoep

Broccoli-preisoep

Met pecorino en tomatenbrood

De prei uit dit recept is afkomstig van boer Gert uit het Gelderse De Heurne. Op sociale media vind je een video waarin Gert je meeneemt naar zijn akkers. Bij de soep eet je een tomatenbroodje. Dit broodje heeft nog nooit in de box gezeten en is gemaakt van biologische tomatentapanade en kaas.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

100 g

Vastkokende aardappelen

150 g

Broccoli

½ unit

Prei

10 g

Zonnebloempitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

1 unit

Tomatenbrood

(Contains Gluten, Milk)

25 g

Geraspte pecorino

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories605 kcal
Energy (kJ)2531 kJ
Fat23 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate69 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein24 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Wok with Lid
Immersion blender

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon.

Snijd de broccoli.
2

Snipper de sjalot. Snijd of pers de knoflook fijn. Schil of was de aardappelen (melody) grondig en snijd in kwarten. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de prei in ringen.

3

Verhit een soeppan of wok met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Voeg 400 ml water per persoon toe.
4

Smelt vervolgens de roomboter in de soeppan of wok en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen, broccoli, prei en 400 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

5

Bak ondertussen het tomatenbrood 7 minuten in de oven.

Pureer de soep met een staafmixer.
6

Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel het overige kokende water toe als je de soep wilt verdunnen. Voeg daarna de helft van de pecorino toe en laat al roerende smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de zonnebloempitten en overige pecorino.
7

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de zonnebloempitten en overige pecorino. Serveer met het tomatenbrood.