Broodje biefstuk gegratineerd met oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje biefstuk gegratineerd met oude kaas

Broodje biefstuk gegratineerd met oude kaas

met bruine ciabatta, courgette en een salade

Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door courgette.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukpuntjes

½ stuk(s)

Courgette

⅓ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Gedroogde oregano

1 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Bruine ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Tomaat

¼ bakje(s)

Botersla

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)600 kcal
Energie (kJ)2512 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers11 g
Vezels10 g
Eiwitten41 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast en bestrooi royaal met zout. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, courgette en ui toe met per persoon: 1 tl oregano, 1 tl paprikapoeder en een snufje zout. Bak 8 - 10 minuten tot de ui zacht is. Halveer ondertussen de bruine ciabatta in de lengte en bak 6 - 8 minuten in de oven.

Biefstuk bakken
3

Voeg de biefstuk toe aan de courgette en ui en bak 1 minuut mee. De biefstuk hoeft nog niet gaar te zijn.

Broodje maken
4

Leg de gehalveerde bruine ciabatta's op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de ui, courgette en biefstuk over de helften en bestrooi dan met de oude kaas. Bak het broodje biefstuk nog 2 - 4 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in stukjes. Was de botersla en snijd grof. Voeg de botersla en tomaat toe aan de dressing en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de broodjes over de borden. Serveer de salade erbij.