Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.
Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door courgette.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Biefstukpuntjes
½ unit
Courgette
⅓ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
1 teaspoon
Gedroogde oregano
1 teaspoon
Paprikapoeder
1 unit
Bruine ciabatta
(Contains Gluten, Soy, Milk)
25 g
Geraspte oude kaas
(Contains Milk)
½ unit
Tomaat
¼ tube
Botersla
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
½ teaspoon
Mosterd
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast en bestrooi royaal met zout. Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette en snijd in halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, courgette en ui toe met per persoon: 1 tl oregano, 1 tl paprikapoeder en een snufje zout. Bak 8 - 10 minuten tot de ui zacht is. Halveer ondertussen de bruine ciabatta in de lengte en bak 6 - 8 minuten in de oven.
Voeg de biefstuk toe aan de courgette en ui en bak 1 minuut mee. De biefstuk hoeft nog niet gaar te zijn.
Leg de gehalveerde bruine ciabatta's op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de ui, courgette en biefstuk over de helften en bestrooi dan met de oude kaas. Bak het broodje biefstuk nog 2 - 4 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Snijd de tomaat in stukjes. Was de botersla en snijd grof. Voeg de botersla en tomaat toe aan de dressing en meng goed.
Verdeel de broodjes over de borden. Serveer de salade erbij.