Broodje hamburger met zomerse meloensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje hamburger met zomerse meloensalade

Broodje hamburger met zomerse meloensalade

met aioli en verse munt

Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen.

Labels:
Familie
Allergenen :
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Lupine, Tarwe Kan bevatten Noten, Eieren, Gluten)

⅓ stuk(s)

Galiameloen

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

20 gram

Veldsla

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Aioli

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)657 kcal
Energie (kJ)2748 kJ
Vetten32.6 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten58.9 g
waarvan suikers30.7 g
Vezels6.2 g
Eiwitten28.4 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Saladekom
Koekenpan

Instructies

Dressing maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de hamburgerbollen 3 – 6 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng in een saladekom de honing, witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de meloen in parten, verwijder de pitjes en de schil. Snijd de meloen in kleine blokjes of gebruik een kleine lepel om balletjes uit de parten te scheppen. Leg de meloen in de saladekom.
Hamburger bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes.
  • Snijd de veldsla klein. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Voeg de munt en komkommer toe aan de saladekom en schep om.
  • Open de hamburgerbol en besmeer beide kanten met aioli.
Serveren
4
  • Beleg de hamburgerbol met wat veldsla en leg de hamburger erop.
  • Meng de overige veldsla met de salade en serveer naast de burger.