Broodje hamburger met zomerse meloensalade
Broodje hamburger met zomerse meloensalade

Broodje hamburger met zomerse meloensalade

met aioli en verse munt

Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen.

Tags:
Family
Allergens:
Sesame
Milk
Lupine
Wheat
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Hamburger bun with sesame seeds

(Contains Sesame, Milk, Lupine, Wheat May be present Tree nuts, Egg, Gluten)

⅓ piece

Galia melon

1 piece

Beef-pork burger

(Contains Egg, Wheat May be present Celery, Soy, Mustard)

½ piece

[Persian] cucumber

20 g

Lamb's lettuce

2.5 g

Fresh mint

(May be present Celery)

20 g

Aioli

Not included in your delivery

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ tablespoon

Olive oil

¼ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories657 kcal
Energy (kJ)2748 kJ
Fat32.6 g
Saturated Fat9.5 g
Carbohydrate58.9 g
Sugar30.7 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein28.4 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Dressing maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de hamburgerbollen 3 – 6 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng in een saladekom de honing, witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de meloen in parten, verwijder de pitjes en de schil. Snijd de meloen in kleine blokjes of gebruik een kleine lepel om balletjes uit de parten te scheppen. Leg de meloen in de saladekom.
Hamburger bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes.
  • Snijd de veldsla klein. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Voeg de munt en komkommer toe aan de saladekom en schep om.
  • Open de hamburgerbol en besmeer beide kanten met aioli.
Serveren
4
  • Beleg de hamburgerbol met wat veldsla en leg de hamburger erop.
  • Meng de overige veldsla met de salade en serveer naast de burger.