Hoe eet je met stokjes? Wat is umami? In juli gaan we naar Tokyo voor de Olympische Spelen en ontdekken we de geheimen van de Japanse keuken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Wortel
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
40 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
50 gram
Gesneden spitskool
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
¼
Tomatenpuree
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
7.5 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
1 stuk(s)
Wienerschnitzel van varkensvlees
1 el
Wittewijnazijn
1 el
[Plantaardige] roomboter
1.5 tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de gember met een fijne rasp. Rasp de wortel met een grove rasp. Halveer de komkommer in de lengte. Snijd elke helft in de lengte in 4 gelijke delen en vervolgens in staafjes van 4 cm.
Meng de staafjes komkommer in een kom met per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Zet opzij en schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. Meng de mayonaise, gember, geraspte wortel, gesneden spitskool, peper en zout in een saladekom en zet opzij. Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven.
Verhit een steelpan op laag vuur. Voeg de tomatenpuree, de zoete Aziatische saus, de sojasaus, de worcestershiresaus en per persoon: 1 el water en 1/2 tl suiker toe. Meng goed en laat 5 - 6 minuten al roerend zachtjes inkoken (houd goed in de gaten). Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur (gebruik eventueel meerdere pannen). Voeg, zodra de boter goed heet is, de schnitzel toe en bak de schnitzel in 6 minuten rondom goudbruin.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan minder saus door alle ingrediënten voor de saus te halveren.
Snijd de schnitzel in reepjes van ongeveer 2 cm. Snijd de demi-baguette open en beleg met het grootste deel van de koolsla. Leg de schnitzelreepjes en de zoetzure komkommer erop. Verdeel de tonkatsusaus over het belegde broodje en dek af met de bovenkant van de baguette. Serveer met de overige koolsla en zoetzure komkommer.