Katsu sando is al jaren geliefd in Japan. Het gerecht bestaat uit een sandwich belegd met tonkatsu - de Japanse naam voor gepaneerde varkensfilet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 cm
Verse gember
½ stuk(s)
Wortel
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
40 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
50 gram
Gesneden spitskool
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
¼
Tomatenpuree
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
7.5 ml
Worcestershiresaus
(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)
1 stuk(s)
Wienerschnitzel van varkensvlees
naar smaak
Peper en zout
1 el
Wittewijnazijn
1.5 tl
Suiker
1 el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de gember met een fijne rasp. Rasp de wortel met een grove rasp. Halveer de komkommer in de lengte. Snijd elke helft in de lengte in 4 gelijke delen en vervolgens in staafjes van 4 cm.
Meng de komkommerstaafjes in een kom met per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Zet opzij en schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken. Meng de mayonaise, gember, geraspte wortel, gesneden spitskool, peper en zout in een saladekom en zet opzij. Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1 demi-baguette voor 2 personen en gebruik de helft van de benodigde mayonaise. Overige brood en mayonaise kun je verwerken in je lunch de volgende dag.
Verhit de tomatenpuree, zoete Aziatische saus, sojasaus, worcestershiresaus en per persoon: 1 el water en 1/2 tl suiker in een steelpan op laag vuur. Meng goed en laat 5 - 6 minuten al roerend zachtjes inkoken (houd goed in de gaten). Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Gebruik eventueel meerdere pannen als je voor meerdere mensen kookt. Voeg, zodra de roomboter goed heet is, de schnitzel toe en bak de schnitzel 2-3 minuten per kant. Schud de pan tijdens het bakken af en toe zodat de schnitzel niet aanbakt.
Tip: tip 1: Let jij op je zoutinname? Bereid dan minder saus door alle ingrediënten voor de saus te halveren. tip2: Wees niet te zuinig met de roomboter, anders laat de paneerlaag los tijdens het bakken.
Snijd voorzichtig de schnitzel met een scherp mes in reepjes van ongeveer 2 cm. Snijd de demi-baguette open en beleg met 2/3 van de koolsla. Leg de schnitzelreepjes en de zoetzure komkommer erop. Verdeel de tonkatsusaus over het belegde broodje en dek af met de bovenkant van de baguette. Serveer met de overige koolsla en zoetzure komkommer.
Tip: Wil je het broodje makkelijker eten? Snijd het broodje voor het beleggen in twee of drie stukken. Beleg vervolgens elk stukje apart.