In dit gerecht garneer je je broodje met aioli. Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
15 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
100 gram
Rodekool, wittekool en wortel
1 stuk(s)
Wit tarwebroodje
⅓ zakje(s)
BBQ-rub
100 gram
Pulled pork
30 gram
Rucola en veldsla
15 gram
Gesneden jalapeño's
25 gram
Aioli
1 tl
Extra vierge olijfolie
1.5 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
50 ml
Zoutarme runderbouillon
1 el
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien 4 - 5 minuten. Bereid de runderbouillon.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bak de ui dan in 1/2 el roomboter per persoon en gebruik de helft van de aioli in stap 4 om het broodje mee te garneren.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, de mayonaise, peper en zout. Meng de rodekool, wittekool en wortel door de dressing. Zet apart en schep af en toe om. Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
Blus de uien af met 1 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl BBQ rub en 50 ml runderbouillon toe. Laat nog 5 minuten op middelhoog vuur inkoken. Voeg de pulled pork toe aan de koekenpan met uienjus en verwarm al roerend 1 - 2 minuten.
Snijd het broodje open en beleg met de koolsalade, rucola, veldsla en pulled pork. Garneer met de jalapeños en de aioli. Meng de overige rucola en veldsla met de koolsalade en serveer ernaast.