Broodje rookworst met gebakken rode ui en augurk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje rookworst met gebakken rode ui en augurk

Broodje rookworst met gebakken rode ui en augurk

met honing-mosterdsaus en een fruitige salade

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Handsinaasappel

⅓ head

Botersla

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

1 stuk(s)

Varkensrookworst

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

25 gram

Gesneden augurken

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)993 kcal
Energie (kJ)4156 kJ
Vetten63 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers18 g
Vezels9.4 g
Eiwitten26 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de varkensrookworst.

Salade maken
2

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes. Schil de handsinaasappel. Haal de partjes van elkaar en snijd in blokjes. Scheur de bladen van de botersla grof boven de saladekom en meng samen met de komkommer en de sinaasappel door de dressing.

Honing-mosterdsaus maken
3

Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven. Voeg de varkensrookworst toe aan de pan met deksel. Zet het vuur laag en verwarm 6 minuten. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 - 3 minuten. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 2 tl mosterd, peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt. Maak het sausje met per persoon: 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.

Brood beleggen en serveren
4

Snijd de rookworst in de lengte doormidden. Snijd de baguette vanaf de bovenkant in en smeer op beide kanten de honing-mosterdsaus. Beleg met de rookworst, gebakken rode ui en augurken. Serveer met de salade.