De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
⅓ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Handsinaasappel
⅓ head
Botersla
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
1 stuk(s)
Varkensrookworst
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
25 gram
Gesneden augurken
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
2 tl
Mosterd
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de varkensrookworst.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes. Schil de handsinaasappel. Haal de partjes van elkaar en snijd in blokjes. Scheur de bladen van de botersla grof boven de saladekom en meng samen met de komkommer en de sinaasappel door de dressing.
Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven. Voeg de varkensrookworst toe aan de pan met deksel. Zet het vuur laag en verwarm 6 minuten. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 - 3 minuten. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 2 tl mosterd, peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt. Maak het sausje met per persoon: 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.
Snijd de rookworst in de lengte doormidden. Snijd de baguette vanaf de bovenkant in en smeer op beide kanten de honing-mosterdsaus. Beleg met de rookworst, gebakken rode ui en augurken. Serveer met de salade.