Broodje rookworst met gebakken rode ui en augurk
Broodje rookworst met gebakken rode ui en augurk

Broodje rookworst met gebakken rode ui en augurk

met honing-mosterdsaus en een fruitige salade

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Allergens:
Wheat
Barley
Rye
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Easy peel orange

⅓ head

Butter lettuce

1 piece

White demi-baguette

(Contains Wheat, Barley, Rye May be present Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk, Soy)

1 piece

Smoked pork sausage

½ piece

Red onion

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

25 g

Chopped ​​pickles

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

2 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories993 kcal
Energy (kJ)4156 kJ
Fat63 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate73 g
Sugar18 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein26 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de varkensrookworst.

Salade maken
2

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes. Schil de handsinaasappel. Haal de partjes van elkaar en snijd in blokjes. Scheur de bladen van de botersla grof boven de saladekom en meng samen met de komkommer en de sinaasappel door de dressing.

Honing-mosterdsaus maken
3

Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven. Voeg de varkensrookworst toe aan de pan met deksel. Zet het vuur laag en verwarm 6 minuten. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 - 3 minuten. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 2 tl mosterd, peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt. Maak het sausje met per persoon: 1 tl mayonaise met 2 el yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.

Brood beleggen en serveren
4

Snijd de rookworst in de lengte doormidden. Snijd de baguette vanaf de bovenkant in en smeer op beide kanten de honing-mosterdsaus. Beleg met de rookworst, gebakken rode ui en augurken. Serveer met de salade.