Broodje rookworst met honing-mosterdsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje rookworst met honing-mosterdsaus

Broodje rookworst met honing-mosterdsaus

met gefrituurde rode ui, augurk en een frisse salade

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Gerst
Rogge
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Handsinaasappel

⅓ head

IJsbergsla

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)

1 stuk(s)

Varkensrookworst

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

25 gram

Gesneden augurken

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

¼ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1018 kcal
Energie (kJ)4261 kJ
Vetten66 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers14 g
Vezels11.3 g
Eiwitten26 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de varkensrookworst.

Salade maken
2

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes. Schil de handsinaasappel. Haal de partjes van elkaar en snijd in blokjes. Snijd of scheur de bladen van de ijsbergsla grof boven de saladekom en meng samen met de komkommer en de sinaasappel door de dressing.

Frituren en bereiden
3

Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven. Voeg de varkensrookworst toe aan de pan met deksel. Zet het vuur laag en verwarm 6 minuten. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Frituur de rode ui 2 - 3 minuten. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 2 tl mosterd, peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mayonaise en de helft van de gefrituurde uitjes. Overige mayonaise en gefrituurde uitjes kun je verwerken in een lunchsalade of op je boterham.

Brood beleggen en serveren
4

Snijd de rookworst in de lengte doormidden. Snijd de baguette vanaf de bovenkant in en smeer op beide kanten de honing-mosterdsaus. Beleg met de rookworst, gebakken rode ui en augurken. Bestrooi met de gefrituurde uitjes en serveer met de salade.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!