Broodje rookworst met honing-mosterdsaus
Broodje rookworst met honing-mosterdsaus

Broodje rookworst met honing-mosterdsaus

met gefrituurde rode ui, augurk en een frisse salade

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Barley
Rye
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Easy peel orange

⅓ head

Iceberg lettuce

1 piece

White demi-baguette

(Contains Wheat, Barley, Rye May be present Lupin, Gluten, Tree nuts, Sesame, Milk, Soy)

1 piece

Smoked pork sausage

½ piece

Red onion

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

25 g

Chopped ​​pickles

15 g

Crispy fried onions

(Contains Wheat May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

2 teaspoon

Mustard

1 teaspoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories1018 kcal
Energy (kJ)4261 kJ
Fat66 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate74 g
Sugar14 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein26 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de varkensrookworst.

Salade maken
2

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Snijd de komkommer in blokjes. Schil de handsinaasappel. Haal de partjes van elkaar en snijd in blokjes. Snijd of scheur de bladen van de ijsbergsla grof boven de saladekom en meng samen met de komkommer en de sinaasappel door de dressing.

Frituren en bereiden
3

Bak de demi-baguette 6 - 8 minuten in de oven. Voeg de varkensrookworst toe aan de pan met deksel. Zet het vuur laag en verwarm 6 minuten. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Frituur de rode ui 2 - 3 minuten. Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 2 tl mosterd, peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mayonaise en de helft van de gefrituurde uitjes. Overige mayonaise en gefrituurde uitjes kun je verwerken in een lunchsalade of op je boterham.

Brood beleggen en serveren
4

Snijd de rookworst in de lengte doormidden. Snijd de baguette vanaf de bovenkant in en smeer op beide kanten de honing-mosterdsaus. Beleg met de rookworst, gebakken rode ui en augurken. Bestrooi met de gefrituurde uitjes en serveer met de salade.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!