Hotdog met augurk en gefrituurde uitjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hotdog met augurk en gefrituurde uitjes

Hotdog met augurk en gefrituurde uitjes

met frisse sinaasappelsalade en honing-mosterdsaus

Hoewel hotdogs zeer populair zijn in Amerika, hebben ze hun roots in Duitsland. Meer bepaald in Frankfurt, waar de eerste worsten volgens historici al in de vijftiende eeuw gemaakt werden.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Rogge
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Handsinaasappel

⅓ head

IJsbergsla

½ stuk(s)

Varkensrookworst

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Gesneden augurken

10 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat Rogge, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

2 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3336 kJ
Energie (kcal)797 kcal
Vetten53.2 g
waarvan verzadigd16.3 g
Koolhydraten57.8 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels6.7 g
Eiwitten22.3 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Pan
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pan voor de rookworst.
  • Haal de rookworst uit de vacuumverpakking en voeg toe aan de pan met deksel.
  • Zet het vuur laag en verwarm 10 minuten in het hete water.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Salade maken
2
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Schil de handsinaasappel. Haal de partjes van elkaar en snijd in blokjes.
  • Snijd of scheur de bladen van de ijsbergsla grof en voeg toe aan de saladekom.
  • Voeg de komkommer en de sinaasappel toe en roer goed door de dressing.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Ui bakken
3
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een klein klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2 - 3 minuten.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de honing en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de rookworst in de lengte doormidden.
  • Snijd het broodje in de lengte doormidden en smeer op beide helften de honing-mosterdsaus.
  • Beleg het broodje met de rookworst, ui en augurken.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes en serveer met de salade ernaast.