Brunch Easter | regular BE
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brunch Easter | regular BE

Brunch Easter | regular BE

4p | with Viennoiserie and Easter bread

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Soja
Tarwe
Gluten
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd1 uur
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

200 gram

Spinazie

4 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Mango

60 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

240 gram

Viennoiserie

(Bevat Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Quiche lorraine

(Bevat Eieren, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Vis, Mosterd, Selderij, Soja, Lupine, Sulfiet, Pinda's, Noten)

6 stuk(s)

Handsinaasappel

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)10212 kJ
Energie (kcal)2441 kcal
Vetten114.7 g
waarvan verzadigd54.8 g
Koolhydraten242.2 g
waarvan suikers111.3 g
Vezels26.4 g
Eiwitten83 g
Zout6.6 g

Benodigdheden

Schuimspaan
Steelpan
Large Frying Pan
Kom

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a large saucepan and add the white wine vinegar (see Tip). 
  • Crack each egg into a small glass. Swirl the water in the pan to create a vortex. 
  • Carefully drop the eggs one by one into the center of the whirlpool and reduce the heat to low. 
  • Cook the eggs for about 4 - 5 minutes, until the egg whites are fully cooked. Remove the eggs from the pan with a slotted spoon. 

Tip: You can also cook the eggs by boiling them for 8 - 10 minutes instead of poaching them

2
  • Preheat the oven to 190°C.
  • Bake the quiche for 10 - 12 minutes. 
  • Bake the brioche buns and Viennoisserie for 6 - 8 minutes. 
  • In the meantime, squeeze the juice from the oranges. 
3
  • Heat a drizzle of olive oil in a frying pan over medium-high heat and gradually add the spinach, tearing it directly into the pan.
  • Add salt and pepper to taste and cook for 4 - 6 minutes. 
  • Heat the Hollandaise sauce in a saucepan for 1 - 2 minutes. 
4
  • In the meantime, peel and dice the mango. 
  • Divide the yogurt among four bowls. 
  • Top with the mango cubes and drizzle with honey to taste. 
5
  • Cut open the brioche buns and place them on plates. 
  • Add the spinach and the smoked salmon to the buns. 
  • Place the poached eggs on top and pour the Hollandaise sauce over the eggs.
Set the table
6
  • Slice the quiche. Arrange the Viennoiserie on a serving platter and place in the center of the table, along with the jams.
  • Pour the orange juice into glasses. 
  • Serve the eggs royale and the yogurt bowls. 

Happy Easter!