Buddhabowl met knapperige kikkererwten en tofu
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Buddhabowl met knapperige kikkererwten en tofu

Buddhabowl met knapperige kikkererwten en tofu

met bloemkoolrijst, zoete Aziatische saus en komkommer

Wist je dat kikkererwten een uitstekende bron zijn van plantaardige eiwitten en vezels? Dit maakt ze een fantastische toevoeging aan een evenwichtig dieet.

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Selderij
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)

75 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

¼ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3495 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten40.9 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels7.6 g
Eiwitten23.8 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Koekenpan
Vergiet
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan. Kook de jasmijnrijst 12 - 15 minuten, giet daarna af en laat uitstomen.
  • Spoel de kikkererwten onder koud water, laat ze uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan zonder olie op middelmatig vuur en bak de kikkererwten 10 minuten.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes.
  • Meng in een kom de komkommer met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1 tl suiker.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.

Tofu bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de tofublokjes 3 - 4 minuten.
  • Voeg per persoon: 1/2 zakje zoete Aziatische saus en 1/2 el sojasaus toe en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Haal de tofu uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Bloemkoolrijst bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in de koekenpan van de tofu op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak het geheel 2 - 3 minuten op hoog vuur. Voeg de jasmijnrijst toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden toe aan de kikkererwten en bak nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met per persoon: 1/2 tl Midden-Oosterse kruiden en 2 tl van de komkommermarinade.
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Leg de tofublokjes, kikkererwten en zoetzure komkommer op de rijst.
  • Besprenkel met de mayonaisedressing.