Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes

Aziatische stir-fry met bulgogi-gehaktballetjes

met paksoi, spitskool en gezouten pinda's

Sesamolie is geliefd om zijn rijke, nootachtige smaak en niet weg te denken uit de Aziatische keuken. Sesamolie wordt vaak gebruikt om gerechten af te maken, maar kan ook worden gebruikt als bakolie, vooral in recepten waarbij op lage temperatuur wordt gebakken.

Allergenen :
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paksoi

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

75 gram

Basmatirijst

100 gram

Gesneden spitskool

¼ stuk(s)

Citroen

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

¼ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Water voor saus

180 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3413 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten35.8 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten91.9 g
waarvan suikers23.4 g
Vezels10 g
Eiwitten33.1 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit de helft van de sesamolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 1 minuut.
  • Voeg de rijst en de bouillon toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. 
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad klein. 
Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de paksoi, Koreaanse kruidenmix, de spitskool en de overige mix van verse gember, knoflook en rode peper toe. Roerbak 2 - 3 minuten.
Saus toevoegen
3
  • Leg de gehaktballetjes terug in hapjespan met groenten. Voeg de bulgogisaus, de overige sesamolie en de aangegeven hoeveelheid water toe. Roer goed door. 
  • Roerbak het geheel 2 - 3 minuten op hoog vuur.
  • Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Snijd de citroen in partjes.
Serveren
4
  • Serveer de rijst over diepe borden en verdeel de stir-fry met gehaktballetjes over de rijst.
  • Besprenkel de gehaktballetjes met de ketjap.
  • Garneer met de pinda's en citroenpartjes.