Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

met paprika, limoen en pinda's

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Varkenshaaspuntjes

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Gezouten pinda's

½ stuk(s)

Rode paprika

100 gram

Broccoli

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2867 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers17 g
Vezels9.1 g
Eiwitten36 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Varkenshaaspuntjes marineren
1

Halveer eventueel grotere stukken varkenshaas. Meng in een kom per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1 1/2 tl Koreaanse kruidenmix. Voeg de varkenshaaspuntjes toe, meng goed en laat marineren tot verder gebruik. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Groenten snijden
2

Breng een bodem water aan de kook in een grote wok of hapjespan. Voeg de broccoli toe en kook 2 minuten. Giet vervolgens af. Snijd de rode ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in partjes.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de broccoliroosjes, rode ui en knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de bulgogisaus en 25 ml water per persoon toe. Verwarm nog 2 minuten. Voeg de paprikareepjes toe. Bak 4 minuten, of tot de saus is ingedikt. Pers er in de laatste minuut het sap van 1 limoenpartje per persoon boven uit. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn. Hak ondertussen de pinda's grof. Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de bulgogi met groenten en de varkenshaaspuntjes erop. Garneer met de pinda's, gomasio en 1 limoenpartje per persoon.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.