Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli
Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

Bulgogi varkenshaaspuntjes met broccoli

met paprika, limoen en pinda's

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Sulphites
Wheat
Sesame
Fish
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Pork tenderloin tips

35 g

Bulgogi sauce

(Contains Sulphites, Wheat, Sesame, Fish, Soy)

75 g

Basmati rice

½ piece

Lime

½ piece

Garlic

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ piece

Red onion

10 g

Salted peanuts

½ piece

Red bell pepper

100 g

Broccoli

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories685 kcal
Energy (kJ)2867 kJ
Fat22 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate81 g
Sugar17 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein36 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Varkenshaaspuntjes marineren
1

Halveer eventueel grotere stukken varkenshaas. Meng in een kom per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1 1/2 tl Koreaanse kruidenmix. Voeg de varkenshaaspuntjes toe, meng goed en laat marineren tot verder gebruik. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Groenten snijden
2

Breng een bodem water aan de kook in een grote wok of hapjespan. Voeg de broccoli toe en kook 2 minuten. Giet vervolgens af. Snijd de rode ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in partjes.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de broccoliroosjes, rode ui en knoflook toe en bak 2 minuten. Voeg de bulgogisaus en 25 ml water per persoon toe. Verwarm nog 2 minuten. Voeg de paprikareepjes toe. Bak 4 minuten, of tot de saus is ingedikt. Pers er in de laatste minuut het sap van 1 limoenpartje per persoon boven uit. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn. Hak ondertussen de pinda's grof. Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de bulgogi met groenten en de varkenshaaspuntjes erop. Garneer met de pinda's, gomasio en 1 limoenpartje per persoon.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.