topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur-linzensalade

Bulgur-linzensalade

met blauwe kaas, avocado en amandelschaafsel

In deze bulgur-linzensalade combineer je de zachte smaak van avocado met krachtige blauwe kaas. Het geroosterde amandelschaafsel vormt hier een mooie aanvulling op en zorgt voor een lekkere crunch. De little gem is een stevige slasoort die niet slinkt door de warme bulgur en linzen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Groene linzen

45 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Little gem

40 gram

Danablu

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)743 kcal
Energie (kJ)3109 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers4 g
Vezels19 g
Eiwitten26 g
Zout3.9 g

Instructies

Linzen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg vervolgens de linzen toe en kook, afgedekt, 25 minuten zachtjes op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Oven
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen en meng met de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak 6 - 8 minuten in de oven, of totdat het goudbruin kleurt

Avocado snijden
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Little gem snijden
4

Snijd de little gem fijn en bewaar in een saladekom.

Meng de salade
5

Voeg de bulgur, linzen, de helft van de avocado en de helft van de Dana Bleu toe aan de saladekom. Meng de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige dana bleu en avocado.