Bulgur-linzensalade
Bulgur-linzensalade

Bulgur-linzensalade

met blauwe kaas, avocado en amandelschaafsel

In deze bulgur-linzensalade combineer je de zachte smaak van avocado met krachtige blauwe kaas. Het geroosterde amandelschaafsel vormt hier een mooie aanvulling op en zorgt voor een lekkere crunch. De little gem is een stevige slasoort die niet slinkt door de warme bulgur en linzen.

Allergens:
Gluten
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Groene linzen

45 g

Bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

½ unit

Rode ui

10 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

½ unit

Avocado

1 unit

Little gem

40 g

Danablu

(Contains Milk)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories743 kcal
Energy (kJ)3109 kJ
Fat46 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate49 g
Sugar4 g
Dietary Fiber19 g
Protein26 g
Salt3.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Linzen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg vervolgens de linzen toe en kook, afgedekt, 25 minuten zachtjes op middellaag vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Oven
2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen en meng met de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak 6 - 8 minuten in de oven, of totdat het goudbruin kleurt

Avocado snijden
3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Little gem snijden
4

Snijd de little gem fijn en bewaar in een saladekom.

Meng de salade
5

Voeg de bulgur, linzen, de helft van de avocado en de helft van de Dana Bleu toe aan de saladekom. Meng de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en het amandelschaafsel erover en garneer met de overige dana bleu en avocado.