Bulgur-linzensalade met avocado, blauwe kaas en amandelen
Bulgur-linzensalade met avocado, blauwe kaas en amandelen

Bulgur-linzensalade met avocado, blauwe kaas en amandelen

Bulgur-linzensalade gecombineerd met zachte avocado en een krachtige kaas. Heerlijk met geroosterd amandelschaafsel en rode ui uit de oven. Little-gem is een stevige slasoort waardoor de bladeren weerstand kunnen bieden tegen de warmte van de bulgur en linzen, en niet slinkt.

Allergens:
Gluten
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

30 g

Groene linzen

45 g

Bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

½ g

Rode ui

10 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

½ unit

Avocado

1 unit

Little gem

40 g

Danablu

(Contains Milk)

Not included in your delivery

300 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)0 kJ
Calories803 kcal
Fat51 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate58 g
Sugar6 g
Dietary Fiber21 g
Protein26 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg vervolgens de linzen toe en kook, afgedekt, 25 minuten zachtjes op middelhoog vuur. Voeg na 10 minuten de bulgur toe. Giet daarna als dat nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de rode ui in fijne halve ringen en meng met de olijfolie op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met het amandelschaafsel en bak 10 minuten in de oven.

3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de little gem fijn en bewaar de little gem in een saladekom.

4

Voeg de bulgur, linzen, de avocado en de helft van de dana blue toe aan de saladekom. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

5

Verdeel de salade over de borden. Verdeel de rode ui en amandelschaafsel erover en garneer met de overige dana blue.