Bulgur is een tarwekorrel die eerst wordt gestoomd en vervolgens gedroogd en grof gemalen of gebroken. De smaak van bulgur is een beetje nootachtig, wat goed past bij de gebakken champignons. Dit bulgurgerecht is heerlijk romig doordat je er mascarpone doorheen mengt en er een zacht ei bovenop legt waar het eigeel uitloopt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Sjalot
¼ stuk(s)
Citroen
3 bosje(s)
Verse dragon
(Kan bevatten Selderij)
bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
125 gram
Champignons
60 gram
Kastanjechampignons
85 gram
Bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
15 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Geraspte pecorino
(Bevat Melk (inclusief lactose))
175 ml
Groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel. • Kook water in een waterkoker of steelpan voor de eieren • Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Pers de citroen uit. • Hak de verse kruiden fijn en snijd de paddenstoelen in kwarten.
• Kook de bulgur, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met bouillon. Kook de eieren in 5 – 6 minuten zacht en spoel onder koud water. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot 1 – 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 – 6 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
• Pel de eieren en snijd de citroen in parten. • Roer de bulgur los met een vork. • Meng de bulgur met de verse kruiden en de mascarpone en breng op smaak met peper
• Verdeel de bulgur over de borden en schep de paddenstoelen erop en eromheen. • Snijd het ei open en serveer op de bulgur. • Garneer met de pecorino en de partjes citroen zodat ieder naar smaak citroensap kan toevoegen.