Bulgur met gebakken champignons
Bulgur met gebakken champignons

Bulgur met gebakken champignons

Met een zachtgekookt ei, pecorino en verse kruiden

Bulgur is een tarwekorrel die eerst wordt gestoomd en vervolgens gedroogd en grof gemalen of gebroken. De smaak van bulgur is een beetje nootachtig, wat goed past bij de gebakken champignons. Dit bulgurgerecht is heerlijk romig doordat je er mascarpone doorheen mengt en er een zacht ei bovenop legt waar het eigeel uitloopt.

Allergens:
Gluten
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Sjalot

¼ unit

Citroen

3 bunch

Verse dragon

(May be present Celery)

bunch

Verse bladpeterselie

(May be present Celery)

125 g

Champignons

60 g

Kastanjechampignons

85 g

Bulgur

(Contains Gluten May be present Soy)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

15 g

Mascarpone

(Contains Milk)

15 g

Geraspte pecorino

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)0 kJ
Calories643 kcal
Fat31 g
Saturated Fat11.6 g
Carbohydrate71 g
Sugar4.7 g
Dietary Fiber20 g
Protein26 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel. • Kook water in een waterkoker of steelpan voor de eieren • Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Pers de citroen uit. • Hak de verse kruiden fijn en snijd de paddenstoelen in kwarten.

Koken en bakken
2

• Kook de bulgur, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met bouillon. Kook de eieren in 5 – 6 minuten zacht en spoel onder koud water. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot 1 – 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 – 6 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
3

• Pel de eieren en snijd de citroen in parten. • Roer de bulgur los met een vork. • Meng de bulgur met de verse kruiden en de mascarpone en breng op smaak met peper

Serveren
4

• Verdeel de bulgur over de borden en schep de paddenstoelen erop en eromheen. • Snijd het ei open en serveer op de bulgur. • Garneer met de pecorino en de partjes citroen zodat ieder naar smaak citroensap kan toevoegen.