Bulgur is een tarwekorrel die eerst wordt gestoomd en vervolgens gedroogd en grof gemalen of gebroken. De smaak van bulgur is een beetje nootachtig, wat goed past bij de gebakken champignons. Dit bulgurgerecht is heerlijk romig doordat je er mascarpone doorheen mengt en er een zacht ei bovenop legt waar het eigeel uitloopt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Sjalot
¼ unit
Citroen
3 bunch
Verse dragon
(May be present Celery)
bunch
Verse bladpeterselie
(May be present Celery)
125 g
Champignons
60 g
Kastanjechampignons
85 g
Bulgur
(Contains Gluten May be present Soy)
1 unit
Ei
(Contains Egg)
15 g
Mascarpone
(Contains Milk)
15 g
Geraspte pecorino
(Contains Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
• Breng de bouillon aan de kook in een pan met deksel. • Kook water in een waterkoker of steelpan voor de eieren • Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot. Pers de citroen uit. • Hak de verse kruiden fijn en snijd de paddenstoelen in kwarten.
• Kook de bulgur, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met bouillon. Kook de eieren in 5 – 6 minuten zacht en spoel onder koud water. • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en sjalot 1 – 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 – 6 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
• Pel de eieren en snijd de citroen in parten. • Roer de bulgur los met een vork. • Meng de bulgur met de verse kruiden en de mascarpone en breng op smaak met peper
• Verdeel de bulgur over de borden en schep de paddenstoelen erop en eromheen. • Snijd het ei open en serveer op de bulgur. • Garneer met de pecorino en de partjes citroen zodat ieder naar smaak citroensap kan toevoegen.