Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Wortelschijfjes
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
100 gram
Kipfiletblokjes
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Handsinaasappel
10 gram
Rozijnen
0.17 zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
25 gram
Spinazie
½ stuk(s)
Ui
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Rodewijnazijn
½ tl
Mosterd
¼ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
[Plantaardige] roomboter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de wortelschijfjes met per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/2 tl Afrikaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de wortelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze lichtbruin en zacht zijn.
Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.
Voeg de bulgur en ruim water toe aan een pan met deksel zodat de bulgur goed onderstaat. Voeg 1/4 bouillonblokje per persoon toe. Breng het water aan de kook en kook de bulgur, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui.
Verhit 1 tl roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de kipfiletblokjes in 6 - 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Leg apart. Bak de ui 2 - 3 minuten aan in dezelfde koekenpan en voeg de helft van de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie is geslonken en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit. Snijd ondertussen de sinaasappel doormidden. Bewaar de helft apart. Snijd bij de andere helft voorzichtig de schil van het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pers in een kleine kom de andere helft van de sinaasappel uit. Voeg hier per persoon: 1/2 el rodewijnazijn, 1/2 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout aan toe. Meng in een grote kom de bulgur met de overige spinazie en de helft van de sinaasappeldressing. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de bulgursalade over diepe borden of kommen. Leg de kipfiletblokjes, wortelschijfjes, rozijnen, gebakken spinazie en sinaasappelblokjes op de bulgur. Verkruimel de witte kaas erover en besprenkel met de overige dressing.