Bulgursalade met biefstukpuntjes en peultjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgursalade met biefstukpuntjes en peultjes

Bulgursalade met biefstukpuntjes en peultjes

in zelfgemaakte marinade van verse kruiden

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

100 gram

Biefstukpuntjes

50 gram

Peultjes

1 tl

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2673 kJ
Energie (kcal)639 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers10 g
Vezels16 g
Eiwitten36 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Bulgur bereiden
1

Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel voor de bulgur en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Roer regelmatig door en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bereiden
2

Snijd de rode puntpaprika in ringen en de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de rode puntpaprika, rode ui en de helft van de knoflook 12 - 15 minuten, of tot ze zacht zijn. Schep af en toe om en let op dat ze niet aanbakken.

Kruidenmarinade maken
3

Snijd ondertussen de bieslook, het basilicum en de bladpeterselie los van elkaar fijn. Houd de bieslook apart voor in de salade. Meng in een kom per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, het basilicum, de bladpeterselie en de rest van de knoflook. Breng de marinade goed op smaak met peper en zout. Meng de biefstukpuntjes met de marinade.

Peultjes toevoegen
4

Verwijder eventueel de steelaanzet van de peultjes. Voeg de peultjes en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe aan de groenten en bak de laatste 3 - 5 minuten mee.

Biefstukpuntjes bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

Serveren
6

Voeg de bulgur en de groenten toe aan een saladekom. Voeg de bieslook toe, breng op smaak met peper en zout en schep door elkaar. Verdeel de salade over de borden en schep de biefstukpuntjes erop. Schenk eventueel het overgebleven bakvet over de salade voor extra smaak.