Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Bulgur
(Contains Gluten May be present Soy)
1 unit
Rode puntpaprika
1 unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
5 g
Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie
100 g
Biefstukpuntjes
50 g
Peultjes
1 teaspoon
Midden-Oosterse kruidenmix
175 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Wittewijnazijn
1.5 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel voor de bulgur en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de bulgur toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Roer regelmatig door en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de rode puntpaprika in ringen en de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de rode puntpaprika, rode ui en de helft van de knoflook 12 - 15 minuten, of tot ze zacht zijn. Schep af en toe om en let op dat ze niet aanbakken.
Snijd ondertussen de bieslook, het basilicum en de bladpeterselie los van elkaar fijn. Houd de bieslook apart voor in de salade. Meng in een kom per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, het basilicum, de bladpeterselie en de rest van de knoflook. Breng de marinade goed op smaak met peper en zout. Meng de biefstukpuntjes met de marinade.
Verwijder eventueel de steelaanzet van de peultjes. Voeg de peultjes en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon toe aan de groenten en bak de laatste 3 - 5 minuten mee.
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.
Voeg de bulgur en de groenten toe aan een saladekom. Voeg de bieslook toe, breng op smaak met peper en zout en schep door elkaar. Verdeel de salade over de borden en schep de biefstukpuntjes erop. Schenk eventueel het overgebleven bakvet over de salade voor extra smaak.