Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Bloemkool
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Rode ui
75 gram
Zoete aardappel
5 gram
Verse munt en tijm
45 gram
Bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
½ tl
Gemalen komijnzaad
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
65 gram
Rode cherrytomaten
15 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
30 gram
Mesclun
25 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
150 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik. Snijd de rode ui in halve ringen. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Ris de blaadjes van de tijm. Meng alle groenten in een grote kom met de tijm, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Meng de bulgur met het gemalen komijnzaad in een kleine pan met deksel en bak al roerende 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de bulgur en kook de bulgur, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Roer de bulgur los daarna los met een vork.
Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer de cherrytomaten. Snijd de verse munt fijn. Meng de cherrytomaten en verse munt alvast met de rozijnen en mesclun in een saladekom. Verkruimel de verse geitenkaas en houd apart.
Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de ovengroenten, bulgur en dressing toe aan de saladekom en meng goed. Breng de salade verder op smaak met peper, zout en eventueel extra vierge olijfolie.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de geitenkaas en pompoenpitten.