Bulgursalade met kipfilet en geroosterde bietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgursalade met kipfilet en geroosterde bietjes

Bulgursalade met kipfilet en geroosterde bietjes

met frisse komkommersalade, geitenkaas en amandelen

Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

¾ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Gele biet

Zelf toevoegen

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

1 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten31.4 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten45.1 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels13.2 g
Eiwitten37 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Sieve
Ovenschaal
Rasp
Saladekom

Instructies

Bietjes roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de biet en snijd vervolgens in partjes van 1 - 2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de biet met de helft van de knoflook en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de biet over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Bulgur koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. 

Weetje: Bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

Kipfilet bakken
3

Snijd de ui in halve ringen. Meng in een kleine kom de gedroogde oregano, de overige knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de kipfilet en de ui in een ovenschaal en bak 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.

Salade maken
4

Pluk de blaadjes van de munt. Snijd de muntblaadjes en de verse peterselie fijn. Snijd de komkommer in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl honing, peper en zout. Meng de verse kruiden en de komkommer door de dressing.

Smaakmakers snijden
5

Verkruimel de verse geitenkaas. Hak de amandelen grof. 

Serveren
6

Verdeel de bulgur, biet en komkommer over de borden. Snijd de kipfilet in plakken en leg deze er met de ui bovenop. Garneer met de amandelen en geitenkaas. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.