Bulgursalade met kipfilet en geroosterde bietjes
Bulgursalade met kipfilet en geroosterde bietjes

Bulgursalade met kipfilet en geroosterde bietjes

met frisse komkommersalade, geitenkaas en amandelen

Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Wheat
Milk
Almonds
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

40 g

Bulgur

(Contains Wheat May be present Soy)

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Dried oregano

1 piece

Chicken breast with Mediterranean herbs

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

¾ piece

[Persian] cucumber

25 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

1 piece

Golden beetroot

Not included in your delivery

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

White wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2661 kJ
Calories636 kcal
Fat31.4 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate45.1 g
Sugar13.4 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein37 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan
Sieve
Oven Dish
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Bietjes roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de biet en snijd vervolgens in partjes van 1 - 2 cm dik. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de biet met de helft van de knoflook en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel de biet over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Bulgur koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan voor de bulgur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. 

Weetje: Bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

Kipfilet bakken
3

Snijd de ui in halve ringen. Meng in een kleine kom de gedroogde oregano, de overige knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Leg de kipfilet en de ui in een ovenschaal en bak 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.

Salade maken
4

Pluk de blaadjes van de munt. Snijd de muntblaadjes en de verse peterselie fijn. Snijd de komkommer in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl honing, peper en zout. Meng de verse kruiden en de komkommer door de dressing.

Smaakmakers snijden
5

Verkruimel de verse geitenkaas. Hak de amandelen grof. 

Serveren
6

Verdeel de bulgur, biet en komkommer over de borden. Snijd de kipfilet in plakken en leg deze er met de ui bovenop. Garneer met de amandelen en geitenkaas. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.