Burger met smokey tomatenketchup
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burger met smokey tomatenketchup

Burger met smokey tomatenketchup

met aardappelblokjes en tomatensalade

Puntpaprika's hebben een bijzonder zoete smaak. Deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met de gewone paprika. Hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht!

Labels:
Familie
Allergenen :
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelblokjes

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

(Kan bevatten Soja, Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

30 gram

Smokey tomatenketchup

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

30 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3674 kJ
Energie (kcal)878 kcal
Vetten49.1 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten73.7 g
waarvan suikers17.3 g
Vezels11.3 g
Eiwitten32.1 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Aardappelblokjes bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aardappelblokjes met het paprikapoeder in de koekenpan in 10 - 12 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
Hamburger bakken
2
  • Snijd de puntpaprika in smalle repen en de ui in dunne ringen.
  • Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de runderburger, de puntpaprika en de ui 2 - 3 minuten per kant, of tot de burger gaar is (zie Tip).

Tip: Gebruik eventueel 2 pannen als je voor meer dan 2 mensen kookt.

Salade maken
3
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Leg de tomatenpartjes erop.
  • Besprenkel met de extra vierge olijfolie naar smaak en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de hamburgerbol doormidden en besmeer met de smokey tomatenketchup.
  • Beleg de hamburgerbol met de runderburger, puntpaprika, ui en eventueel wat van de salade.
  • Serveer de aardappelblokjes en mayonaise naast de salade.