Met ingrediënten als basilicumcrème, Parmezaanse kaas en pijnboompitten geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in de knapperige ciabatta en waan je voor even in Italië... Buon appetito!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Pruimtomaat
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Geraspte parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
8 ml
Basilicumcrème
20 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
1 stuk(s)
Half-om-half hamburger
(Bevat Gluten, Eieren Kan bevatten Soja, Melk (inclusief lactose), Selderij, Mosterd)
5 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
30 gram
Rucolamelange
1 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ciabatta in 6 – 8 minuten bruin. • Snijd de tomaat en de pruimtomaat in kleine blokjes. • Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de parmigiano reggiano grof.
• Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. • Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.
• Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. • Strooi in de laatste minuut de helft van de parmigiano reggiano over de burgers. • Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
• Snijd de ciabatta's in tweeën en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de radicchio, rucola en bladsla naar wens. • Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. • Garneer de salade met de pijnboompitten en de overige parmigiano reggiano.