Burger op Italiaanse wijze
Burger op Italiaanse wijze

Burger op Italiaanse wijze

Met tomatensalsa en gemengde salade

Met ingrediënten als basilicumcrème, Parmezaanse kaas en pijnboompitten geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in de knapperige ciabatta en waan je voor even in Italië... Buon appetito!

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

1 unit

Tomaat

½ unit

Pruimtomaat

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

25 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains Milk)

8 milliliters

Basilicumcrème

20 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

1 unit

Half-om-half hamburger

(Contains Gluten, Egg May be present Soy, Milk, Celery, Mustard)

5 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

30 g

Rucolamelange

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4029 kJ
Calories963 kcal
Fat68 g
Saturated Fat21.5 g
Carbohydrate43 g
Sugar10.7 g
Dietary Fiber5 g
Protein40 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Small Bowl
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ciabatta in 6 – 8 minuten bruin. • Snijd de tomaat en de pruimtomaat in kleine blokjes. • Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de parmigiano reggiano grof.

Salsa en mayo maken
2

• Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. • Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

Hamburger bakken
3

• Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. • Strooi in de laatste minuut de helft van de parmigiano reggiano over de burgers. • Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
4

• Snijd de ciabatta's in tweeën en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de radicchio, rucola en bladsla naar wens. • Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. • Garneer de salade met de pijnboompitten en de overige parmigiano reggiano.