Burger van de Vegetarische Slager op Italiaanse wijze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burger van de Vegetarische Slager op Italiaanse wijze

Burger van de Vegetarische Slager op Italiaanse wijze

met tomatensalsa en gemengde salade

Het rozenbroodje krijgt een robuuste korst doordat hij ondersteboven wordt gebakken en handmatig wordt gekeerd. De korst doet denken aan een roos, vandaar de naam.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

7.5 ml

Basilicumcrème

20 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Mc2 Burger van De Vegetarische Slager

15 gram

Geraspte belegen kaas

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

⅓ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)885 kcal
Energie (kJ)3703 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers9 g
Vezels7.3 g
Eiwitten30 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 6 – 8 minuten mee.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische hamburger zonder de aardappelen. Gebruik de aardappelen later deze week voor een soep, puree of aardappelsalade.

Snijden
2

Snijd ondertussen de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tomatensalsa maken
3

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

Hamburger bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve rode uienringen 2 minuten per kant. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de Italiaanse kaas over de burger.

Beleggen
5

Snijd het broodje open en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Leg de burger op het broodje en bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de gemengde sla naar wens.

Serveren
6

Meng de overige salade met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige Italiaanse kaas en serveer met de aardappelpartjes.