Het rozenbroodje krijgt een robuuste korst doordat hij ondersteboven wordt gebakken en handmatig wordt gekeerd. De korst doet denken aan een roos, vandaar de naam.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
150 g
Potatoes
1 piece
Organic white rose roll
1.5 piece
Tomato
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
7.5 milliliters
Basil crème
20 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
1 piece
Veggie burger from The Vegetarian Butcher
15 g
Grated mature cheese
20 g
Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce
¼ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
⅓ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 6 – 8 minuten mee.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische hamburger zonder de aardappelen. Gebruik de aardappelen later deze week voor een soep, puree of aardappelsalade.
Snijd ondertussen de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve rode uienringen 2 minuten per kant. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de Italiaanse kaas over de burger.
Snijd het broodje open en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Leg de burger op het broodje en bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de gemengde sla naar wens.
Meng de overige salade met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige Italiaanse kaas en serveer met de aardappelpartjes.