Burger van de Vegetarische Slager op Italiaanse wijze
Burger van de Vegetarische Slager op Italiaanse wijze

Burger van de Vegetarische Slager op Italiaanse wijze

met tomatensalsa en gemengde salade

Het rozenbroodje krijgt een robuuste korst doordat hij ondersteboven wordt gebakken en handmatig wordt gekeerd. De korst doet denken aan een roos, vandaar de naam.

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

150 g

Potatoes

1 piece

Organic white rose roll

1.5 piece

Tomato

½ piece

Red onion

1 piece

Garlic

7.5 milliliters

Basil crème

20 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Veggie burger from The Vegetarian Butcher

15 g

Grated mature cheese

20 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

⅓ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories885 kcal
Energy (kJ)3703 kJ
Fat42 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate93 g
Sugar9 g
Dietary Fiber7.3 g
Protein30 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 – 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om. Bak het broodje de laatste 6 – 8 minuten mee.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische hamburger zonder de aardappelen. Gebruik de aardappelen later deze week voor een soep, puree of aardappelsalade.

Snijden
2

Snijd ondertussen de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui heel fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tomatensalsa maken
3

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper. Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

Hamburger bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de halve rode uienringen 2 minuten per kant. Strooi in de laatste minuut 3/4 van de Italiaanse kaas over de burger.

Beleggen
5

Snijd het broodje open en smeer de basilicummayonaise op het broodje. Leg de burger op het broodje en bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en wat van de gemengde sla naar wens.

Serveren
6

Meng de overige salade met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige Italiaanse kaas en serveer met de aardappelpartjes.