topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige curry met tofu

Romige curry met tofu

met tomatensaus, rijst, koriander en paprika

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

⅓ zakje(s)

Garam masala

75 gram

Witte langgraanrijst

¼

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Gemberpuree

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Suiker

50 ml

Water

½ tl

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3214 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten84.9 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels9.5 g
Eiwitten21.9 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Bord
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de tofu in 2 - 3 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de tofu op een bord met keukenpapier en bewaar apart. 
Groenten bakken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de paprika en ui 3 - 4 minuten.
  • Voeg de knoflook, gember, tomaat, tomatenpuree, garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en het kerriepoeder toe.
  • Roer goed door en bak 2 - 3 minuten.
Saus maken
3
  • Voeg de rodewijnazijn, de suiker en de room toe aan de hapjespan.
  • Roer daarna het water en het bouillonblokje erdoorheen.
  • Zet het vuur lager en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten sudderen.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Roer de tofu en de overige roomboter door de saus. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst in diepe borden en schep de curry erop.
  • Garneer met de koriander.