Romige curry met tofu
Romige curry met tofu

Romige curry met tofu

met tomatensaus, rijst, koriander en paprika

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk
Celery
Mustard
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

⅓ sachet(s)

Garam Masala

75 g

White long grain rice

¼

Tomato paste

½ piece

Garlic

1 piece

Tomato

5 g

Ginger paste

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

½ piece

Bell pepper

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

90 g

Seasoned tofu cubes

(Contains Celery, Soy, Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1 tablespoon

[Plant-based] butter

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Sugar

50 milliliters

Water

½ teaspoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3214 kJ
Calories768 kcal
Fat37 g
Saturated Fat17.9 g
Carbohydrate84.9 g
Sugar18.7 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein21.9 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Plate
Casserole with Lid
Paper Towel
Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de tofu in 2 - 3 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de tofu op een bord met keukenpapier en bewaar apart. 
Groenten bakken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de paprika en ui 3 - 4 minuten.
  • Voeg de knoflook, gember, tomaat, tomatenpuree, garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en het kerriepoeder toe.
  • Roer goed door en bak 2 - 3 minuten.
Saus maken
3
  • Voeg de rodewijnazijn, de suiker en de room toe aan de hapjespan.
  • Roer daarna het water en het bouillonblokje erdoorheen.
  • Zet het vuur lager en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten sudderen.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Roer de tofu en de overige roomboter door de saus. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst in diepe borden en schep de curry erop.
  • Garneer met de koriander.