Caesar-stijl salade met geroosterde kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caesar-stijl salade met geroosterde kikkererwten

Caesar-stijl salade met geroosterde kikkererwten

met zelfgemaakte caesardressing en croutons

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ head

Botersla

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3254 kJ
Energie (kcal)778 kcal
Vetten56.4 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten37.9 g
waarvan suikers5.7 g
Vezels10.6 g
Eiwitten23.9 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Keukenpapier
Steelpan met deksel
Rasp
Saladekom

Instructies

Croutons bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Scheur het broodje in stukken en meng in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. 

Kikkererwten bereiden
2

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Meng in een tweede kom de kikkererwten met de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak), 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en krokant zijn (zie Tip).

Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra bakplaat.

Ei koken
3

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook het ei, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Pel het ei en snijd doormidden.

Groenten snijden
4

Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn en houd apart. Snijd de bladeren van de botersla grof. Voeg de broodstukjes toe aan de bakplaat met kikkererwten en bak de laatste 10 minuten mee tot croutons. Rasp of snijd de Parmigiano Reggiano fijn.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de knoflook, de helft van de kaas, de mayonaise en per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, tomaat en komkommer toe en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de kikkererwten, croutons en het eitje. Bestrooi met de overige kaas en serveer.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.