The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ pack
Chickpeas
½ piece
[Persian] cucumber
1 piece
Tomato
½ piece
White ciabatta
(Contains Rye, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts, Sesame, Soy)
½ piece
Garlic
1 piece
Egg
(Contains Egg)
½ sachet(s)
BBQ spice rub
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
½ head
Butter lettuce
1.25 tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Mustard
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Scheur het broodje in stukken en meng in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Meng in een tweede kom de kikkererwten met de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak), 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en krokant zijn (zie Tip).
Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra bakplaat.
Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook het ei, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Pel het ei en snijd doormidden.
Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn en houd apart. Snijd de bladeren van de botersla grof. Voeg de broodstukjes toe aan de bakplaat met kikkererwten en bak de laatste 10 minuten mee tot croutons. Rasp of snijd de Parmigiano Reggiano fijn.
Meng in een saladekom de knoflook, de helft van de kaas, de mayonaise en per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, tomaat en komkommer toe en meng goed.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de kikkererwten, croutons en het eitje. Bestrooi met de overige kaas en serveer.
Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.