Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie

Cannelloni gevuld met gehakt en spinazie

met tomatensaus en geraspte kaas

Vanavond maak je cannelloni met de verse lasagnebladen van De Pastafabriek, een Italiaans familiebedrijf. Buon appetito!

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

50 gram

Spinazie

100 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat Eieren, Tarwe)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

2 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3789 kJ
Energie (kcal)906 kcal
Vetten46.1 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten79.1 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels9.8 g
Eiwitten39.4 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Kom
Keukenpapier
Ovenschaal
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de lasagnebladen (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.

Tip: Laat de lasagnebladen tot je ze gebruikt in stap 4 in de koelkast liggen: zo voorkom je dat ze aan elkaar gaan plakken.

Vulling maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Zet het vuur lager en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan. Laat de spinazie in 2 – 3 minuten al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Schep het geheel over in een vergiet en laat uitlekken tot verder gebruik.

 

Saus maken
3

Verhit dezelfde hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de passata toe en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/4 bouillonblokje, 1 1/2 tl Italiaanse kruiden en 2 el water. Roer goed door en kook de saus 4 – 5 minuten. Meng de roomkaas en de helft van de geraspte kaas in een kom en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of als garnering voor een pasta gebruiken.

Cannelloni maken
4

Haal ondertussen de lasagnebladen voorzichtig los van elkaar en snijd de bladen in de breedte door de helft, zodat je 4 cannelloni per persoon kunt maken. Kook de lasagnebladen 3 minuten in de pan met kokend water. Giet af en spoel af met koud water. Haal de vellen meteen uit elkaar en leg ze op keukenpapier om te drogen en smeer ze in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de vellen op een snijplank en verdeel het roomkaasmengsel erover. Verdeel vervolgens het spinazie-gehaktmengsel erover. Begin bij het kortste eind en rol de gevulde lasagnebladen op.

Ovenschotel maken
5

Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal en leg de cannelloni hierop. Giet vervolgens de overige saus over de cannelloni zodat alles bedekt is. Bestrooi met de overige kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de cannelloni 25 - 35 minuten. Verwijder het folie na 15 minuten.

Serveren
6

Schep de cannelloni uit de schaal en verdeel over de borden.

Weetje: Dit gerecht bevat meer dan 300 gram groente per persoon en dat is meer dan de ADH. Met 1 portie krijg je veel ijzer, calcium, vitamine C en meerdere B-vitaminen binnen.