Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

Caraïbische pindastoof met vegetarische kipstukjes

met bruine rijst, snijbonen en mangochutney

Waan je even op een tropisch eiland met deze Caraïbische currystoofpot. Je bereidt de stoof met vegetarische kipstukjes. Dat maakt dit recept lekker én verantwoord!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Veggie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Selderij
Mosterd
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Snijbonen

80 gram

Vegetarische kipstukjes

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)686 kcal
Energie (kJ)2870 kJ
Vetten18.9 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers31 g
Vezels7.8 g
Eiwitten29 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Kom
Steelpan
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten.
  • Breng water aan de kook in een steelpan voor de snijbonen (zie Tip 1).
  • Bereid de bouillon (zie Tip 2). Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van ongeveer 4 cm.
  • Meng in een kom de knoflook, vegetarische kipstukjes en ketjap.

Tip 1: Extra snel water koken? Gebruik een waterkoker. 
Tip 2: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 75 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 75 ml kokend water per persoon.

Fruiten
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan of wok op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en het kerriepoeder 2 - 3 minuten.
  • Voeg de vegetariche kipstukjes toe met de marinade en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de pindakaas, mangochutney en bouillon toe. Roer goed door en laat sudderen op laag vuur.
Snijbonen koken
3
  • Voeg de snijbonen toe aan de steelpan en blancheer 3 minuten.
  • Giet af en voeg de snijbonen toe aan de pan met de vegetarische kipstukjes en de saus. Laat nog 3 minuten meesudderen.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommerplakjes toe en schep goed om.

Weetje: Snijbonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Serveren
4
  • Schep de rijst op de borden. Verdeel de curry eroverheen.
  • Serveer met de zoetzure komkommer.