Casarecce met pesto en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce met pesto en courgette

Casarecce met pesto en courgette

met cherrytomaten en parmigiano reggiano

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

125 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Pesto genovese

90 gram

Casarecce

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)769 kcal
Energie (kJ)3218 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16 g
Vezels4 g
Eiwitten25 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes. Meng in een kleine kom de knoflook met de olijfolie, de Italiaanse kruiden en de courgette. Halveer de cherrytomaten en meng met de pesto in een kleine kom.

Koken en bakken
2

Kook de casarecce, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de courgette 1 minuut. Voeg de cherrytomaten toe en bak 4 – 5 minuten.

Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Mengen
3

Rasp de parmigiano reggiano. Voeg 2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 2/3 van de geraspte parmigiano reggiano en de casarecce toe aan de groenten, roer door en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige parmigiano reggiano.