Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
125 gram
Rode cherrytomaten
40 gram
Pesto genovese
90 gram
Casarecce
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes. Meng in een kleine kom de knoflook met de olijfolie, de Italiaanse kruiden en de courgette. Halveer de cherrytomaten en meng met de pesto in een kleine kom.
Kook de casarecce, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de courgette 1 minuut. Voeg de cherrytomaten toe en bak 4 – 5 minuten.
Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.
Rasp de parmigiano reggiano. Voeg 2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 2/3 van de geraspte parmigiano reggiano en de casarecce toe aan de groenten, roer door en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige parmigiano reggiano.