Casarecce met pesto en courgette
Casarecce met pesto en courgette

Casarecce met pesto en courgette

met cherrytomaten en parmigiano reggiano

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

Italian seasoning

125 g

Red cherry tomatoes

40 g

Green pesto

90 g

Casarecce

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

2 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories769 kcal
Energy (kJ)3218 kJ
Fat37 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate80 g
Sugar16 g
Dietary Fiber4 g
Protein25 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de casarecce. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in halve maantjes. Meng in een kleine kom de knoflook met de olijfolie, de Italiaanse kruiden en de courgette. Halveer de cherrytomaten en meng met de pesto in een kleine kom.

Koken en bakken
2

Kook de casarecce, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de courgette 1 minuut. Voeg de cherrytomaten toe en bak 4 – 5 minuten.

Tip: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Mengen
3

Rasp de parmigiano reggiano. Voeg 2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon, 2/3 van de geraspte parmigiano reggiano en de casarecce toe aan de groenten, roer door en zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige parmigiano reggiano.